Μουλκιώτης:Με γενικολογίες και χωρίς δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, η αντιμετώπιση των ελλείψεων στα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας

Γιώργος Μουλκιώτης: 

«Με γενικολογίες και χωρίς δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, η αντιμετώπιση των ελλείψεων στα ΝοσοκομείαΛιβαδειάς καιΘήβας»

Ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης ανέδειξε με επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή, το ζήτημα της αναγκαιότητας ενίσχυσης λειτουργίας των Γ.Ν. ΛιβαδειάςκαιΓ.Ν. Θήβας

Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης επεσήμανε ότι, τα Νοσοκομεία  Λιβαδειάς και Θήβας είναι δομές υγείας υψίστης σπουδαιότητας για τον νομό Βοιωτίας, που διαθέτουν εξειδικευμένα τμήματα, ενώ ταυτόχρονα έχουν αναλάβει και το βάρος περιστατικών COVID-19, υπηρεσίες που εκτελούν με απόλυτη επιτυχία. 

Επιπλέον, τόνισε ότι ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας παραμένουν οι σοβαρές ελλείψεις και τα κενά σε ιατρικό προσωπικό, που καθιστούν δύσκολη έως αδύνατη την επαρκή εξυπηρέτηση του πληθυσμού της Π.Ε. Βοιωτίας με περίπου 120.000 κατοίκους και πολλούς εργαζόμενους από την Αττική και τους όμορους νομούς που απασχολούνται στον νομό, ειδικά στην βιομηχανική  περιοχή Οινοφύτων. 

Κατόπιν αυτών, ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό (κυρίως αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους, λοιμωξιολόγους, ακτινολόγους, καρδιολόγους, ουρολόγους) στα νοσοκομεία,  προκειμένου να αντιμετωπισθούν με επάρκεια τόσο τα COVID-19 όσο και τα μη COVID-19 περιστατικά, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και η ίδια η ζωή των πολιτών και να αποφευχθεί η οικονομική τους επιβάρυνση, δεδομένου ότι τα περιστατικά αυξάνονται και παρατηρούνται επανανοσήσεις. 

Ανέδειξε ειδικά την εκκρεμότητα της έλλειψης παθολόγων για το Νοσοκομείο Θήβας και ενημέρωσε την Βουλή, για την αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων για 15 ημέρες,  λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου. 

Τέλος, ρώτησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, εάν  είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η λειτουργία των ήδη εξοπλισμένων κλινών ΜΑΦ και ΜΕΘ στα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας, δεδομένου ότι  απαιτείται η στελέχωσή τους.  

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης αρκέστηκε να προβεί σε μια γενική τοποθέτηση, αναφέροντας ότι και τα δύο νοσοκομεία έχουν ενισχυθεί με λοιπό επικουρικό προσωπικό και ότι το 2020 έχουν διοριστεί συνολικά 10 ιατροί (6 στη Λειβαδιά και 4 στη Θήβα), χωρίς όμως να γίνει καμία διευκρίνιση ως προς τις προσλήψεις για ειδικότητες που χρήζουν άμεσης κάλυψης.

Τέλος ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη των ΜΑΦ και ΜΕΘ στα δύο νοσοκομεία βρίσκεται στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, αποφεύγοντας να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. ​

Για να παρακολουθήσετε απόσπασμα τοποθέτησης, πατήστε εδώ​

Σχετικά

5 Άποψη για τα “Μουλκιώτης:Με γενικολογίες και χωρίς δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, η αντιμετώπιση των ελλείψεων στα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας”

  1. Γεωργιος γεωργιου

    ΗΜΟΥΝΑ ΝΙΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΑ.ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΩΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ.ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ .ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΙΤΗ.ΜΕΤΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ.ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΣΒΗΣΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ.ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ.ΦΑΓΟΠΟΤΙ.

  2. Γεωργιος γεωργιου

    46 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ.ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΟΥΝ.ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΗΝΥΓΙ ΚΑΙ ΚΡΑΞΙΜΟ.ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΠΙΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΚΡΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΚΗΝΥΓΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΞΥΠΝΑΜΕ.

  3. Γεωργιος γεωργιου

    46 ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΙΔΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΟΙΞΑΝ.ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

  4. Γεωργιος γεωργιου

    Ο ΚΟΣ ΓΕΡΟΠΕΤΡΙΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΠΡΟΚΑΤΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ;ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΕΙ;ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΝΕΙ;ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.ΑΣΦΑΛΘΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ.

  5. Γεωργιος γεωργιου

    ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΕΧΩΣ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ.;ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα